• Kegilaan baik yang sukar dibendung. Tanpa bantuan sesiapa. Jika dah minat dan diiringi dengan semangat apa sahaja boleh diatasi dan dihasilkan. Ditambah pula apabila minat itu mendatangkan faedah buat diri, orang sekeliling dan paling berbaloi dapat pula tambah pendapatan sampingan.
 • Jangan guna racun serangga kerana bimbang ia agak berisiko membahayakan kesihatan. Namun untuk atasi masalah ini anda boleh guna racun organik yanga nda buat sendiri. Perlu diingatkan, kelebihan racun organik ini adalah bersifat menghindar dan bukan membunuh.

 • Apabila anda sering menggunakan Jag kaca untuk membacuh kopi dan teh memang tidak di nafikan lama kelamaan akan ada kesan kotoran hitam pada jag tersebut. Mungkin ada sesetengah orang anggap ini agak menggelikan. Ada jugak yang ambil keputusan untuk buang terus jag tersebut.
 • Rumah aparment atau pangsapuri mungkin sering mengalami masalah ini. Oleh kerana ruang agak terhad dapur berhampiran ruang makan dan mungkin juga ruang tamu. Bau sampah dari tong sampah yang di letakkan di dapur membuatkan keseluruhan ruang menjadi kurang menyenangkan dengan bau yang di keluarkan.
 • Buah-buahan dan sayuran mengandungi bahan nutrien yang sangat tinggi dan menjadi salah satu makanan asasi manusia. Oleh sebab mengandungi 1001 nutrien yang baik untuk kesihatan, ia adalah antara bahan semula jadi yang mudah rosak. Jadi bagi mengekalkan kondisi ini adalah melalui kaedah pengawetan menggunakan bahan kimia
 • Memilih pencahayaan yang tepat untuk kamar tidur merupakan perkara yang sangat penting untuk pasti kan ruang peribadi ini tampil sempurna serta menjadi ruang istirahat paling ideal. Untuk itu, cubalah memilih berdasarkan beberapa pertimbangan berikut:
 • Mungkin ramai yang masih tidak tahu akan kewujudan sebuah taman gah berukuran 500 ekar yang terletak di Pattaya, Thailand. Dikenali sebagai Nong Nooch Tropical Botanical Garden, ia adalah taman milik persendirian iaitu pada asalnya tanah seluas 600 ekar ini, dibeli oleh pasangan Pisit dan Nongnooch pada 1954 untuk dibangunkan sebagai ladang buah-buahan.
 • Terdapat begitu banyak bentuk dan saiz meja makan di pasaran. Namun yang mana satu menjadi pilihan tepat buat anda? Rupa bentuk meja makan begitu penting bagi memastikan bersesuaian dengan ruang serta konsep sesebuah kediaman.
 • Tidak lengkap sesebuah ruang tamu itu tidak dihias sempurna dan satu perkara yang wajib ada semestinya sofa sebagai tempat duduk. Namun kalau dulu pilihan sofa di ruang tamu di pilih dengan gaya yang sendodon maksudnya hadir dengan satu set iaitu tiga tempat duduk, dua tempat duduk dan satu tempat duduk . Namun sekarang pilihan sedikit berbeza.
 • Siapa kata berkebun dan bercucuk tanam perlu belanjakan wang yang banyak. Apa yang penting adalah anda harus bijak menggunakan sumber yang ada dan kreatif dalam mempelbagaikan medium tanaman. Salah satu cara terbaik adalah menggunakan barang-barang terbuang.
 • Kaunter pulau sering disifatkan sebagai jantung sesebuah dapur kerana ia digunakan secara menyeluruh dan mempunyai kepelbagaian fungsi. Namun sesebuah kaunter pulau akan lebih menarik dan sempurna dengan kehadiran lampu gantung. Fungsi utama lampu gantung ini bukan sahaja sebagai sumber cahaya malah ia juga sebagai elemen dekoratif.
 • Penggunaan kertas dinding kini semakin menjadi pilihan. Ini kerana kertas dinding bukan sahaja memberikan corak dan warna malah tekstur pada dinding. Bila ruang di lengkapi dengan kertas dinding ruang yang hambar akan terus berubah jadi menarik tanpa perlu sebarang hiasan di dinding.
 • Melihat katil gantung ini memang bukan mudah untuk anda hasilkan. Malah ia sangat perlukan kepakaran bagi pastikan ia kuat, kukuh dan selamat di gunakan. Tapi kalau anda memang pakar bertukang rasanya tidak ada masalah.
 • Tin pringles kebiasaannya selepas sahaja habis kita buang sahaja. Sebenarnya boleh di guna pakai semula menjadi barang-barang yang berguna untuk kediaman anda. Web IMPIANA kongsikan dengan anda 5 benda yang menarik boleh di hasilkan menggunakan tin pringles. Jom kita sama-sama buat hujung minggu ni !!!
 • Anda tidak perlu banyak bahan untuk memberikan keceriaan pada cawan-cawan polos anda ini. Hanya perlu sebatang pen sharpie. Bukan sahaja mug anda tampil lebih cantik bila di gunakan malah boleh juga di jadikan sebagai hiasan, bekas simpan alat tulis dan boleh juga di jadikan sebagai hadiah.
 • Sekarang ini projek Batu Laluan atau walkway semakin mendapat tempat di hati pencinta laman. Semakin ramai yang berusaha untuk membuat batu laluan sendiri dengan pelbagai bentuk dan rupa. Menariknya lagi projek DIY untuk batu laluan ini boleh di jadikan aktiviti bersama keluarga di hujung minggu.
 • Mana ada dapur yang tidak ada paip dan sink. Semua orang perlukannya. Malah paip dan sink merupakan bahagian yang paling kerap di gunakan. Mencuci pinggan mangkuk, memasak, membersihkan sayur, mencuci tangan dan banyak lagi. Jadi jangan sesekali mengabaikan fungsi serta kegunaan paip ini.
 • Ruang 'Balcony' juga satu ruang yang boleh anda jadikan sebagai ruang istirehat yang sempurna. Namun nama pun ruang rehat jadi perlu lah di pastikan ia selesa, bersih, kemas, menarik dan tenang bila mata memandang.
 • Menyediakan sesebuah taman tidaklah serumit mana dan tidak semestinya memerlukan belanja yang besar. Sekiranya kita kreatif dan bijak menggunakan ruang, hasrat tersebut akan mudah dicapai. WEB IMPIANA kongsi kan dengan anda sebuah taman milik pasangan Ahmad Fuad dan Rohana yang terletak di Sijangkang Selangor
 • Hitam putih rona yang biasa di pilih untuk melatari kabinet dapur moden. Rona yang bukan sahaja mampu memberikan gaya yang elegan dan kemas malah ia juga mampu membuat setiap mata yang memandang terpesona. Namun jangan ambil remeh ya dengan pilihan reka bentuk kabinet dan susun atur dapur.
 • Memilih lampu untuk bilik si manja memang menyeronokkan sebenarnya. Bukan sahaja mempunyai pelbagai rekaan yang menarik, warna yang ceria malah pelbagai pilihan dan fungsi. Kadang-kadang boleh buat rambang mata juga di buatnya.
 • TIMUN (Cucumis sativus L) merupakan sejenis sayuran jenis buah yang banyak ditanam di Malaysia dan amat berguna untuk mengurangkan masaalah Gout. Jus timun kini telah di sebarkan secara meluas dalam laman web dengan sebab keupayaannya mengurangkan Asid Uric.
 • saterika bila dah lama di gunakan bukan sahaja akan kotor malah kesat. Ini akan membuatkan kerja-kerja menggosok jadi tidak lancar.Ada pelabagi cara sebenarnya nak bersihkan saterika ini namun Web IMPIANA kongsikan dengan anda 3 cara ini. Moga ia membantu.
 • Bermasalah apabila kesan dari najis kucing ini, walaupun sudah di bersihkan bila kering akan ada tompokkan kuning di karpet. Bagaimana nak hilangkan tompokkan ini? Web IMPIANA tertarik dengan tip ini. Jom kita cuba ya...
 • Selain langsir ada juga yang menggunakan bidai menutup tingkap. Kalau langsir mungkin mudah sahaja untuk cuci. Tanggalkan dan kemudian masukkan sahaja dalam mesin basuh. Namun kalau bidai nak tanggalkan dari penggantung, basuh dan gantung semula mungkin ambil masa.
 • 'Container garden; sememangnya menjadi pilihan sama ada kepada pemilik yang tinggal di kediaman bertingkat mahupun kediaman biasa seperti teres atau semi-detached. Ia merupakan satu cara yang sangat efektif untuk anda yang inginkan sebuah taman atau laman yang menarik pandangan. Bukan itu sahaja ia juga mampu menyelesaikan masalah ruang taman yang terhad.
 • Kebiasaannya rumah jenis pangsapuri, aparment, kondominium dan studio memang dapurnya kecil molek. Bukan itu sahaja, ada di antara pelan lantainya selari sahaja dengan ruang makan dan ruang tamu.Untuk itu, web Impiana kongsikan dengan anda 9 gaya dapur yang sangat-sangat comel tetapi mampu bergaya elegan dan menarik.
 • Setiap kali kita menata hias ruang tamu kebiasannya perkara yang paling utama di fikirkan adalah memilih warna cat dinding, rupa bentuk sofa serta aksesori tambahan seperti kusyen, langsir dan sebagainya untuk melengkapkan ruang. .
 • Ruang yang kecil di mana-mana sudut kalau anda hadirkan rak yang comel ini mesti menarik. Bukan itu sahaja sekurang-kurangnya boleh membantu anda selesaikan masalah penstoran juga. Rak ini boleh berfungsi sebagai penstoran barang-barang laundry, penyimpan botol-botol herba di dapur dan mungkin juga boleh menyimpan aksesori anda di bilik
 • Pasu-pasu plastik coklat macam ini pencinta laman mesti ada banyak. Biasa bila beli pokok kadang-kadang dia dah bagi sekali. Bila kita ubah pasu yang lebih cantik pasu coklat ini akan di buang ataupun mungkin tidak di gunakan. Apa kata anda cuba buat macam ini. Ceriakan pasu-pasu ini dengan warna yang menarik kemudian aturkannya di depan pintu.
 • Biasanya lampu meja boleh bertahan lama dan tidak ada masalah biarpun bertahun-tahun digunakan. Namun masalah yang mungkin buat anda macam nak tukar baru lampu meja anda pada yang baru kerana bosan dengan warnanya ataupun mungkin merasakan ia agak tak up to date lagi dengan konsep ruang kediaman anda.
 • Bila nak sambut hari jadi anak atau majlis apa-apa anda memang sangat perlukan cakestand ini. Kalau anda mahukan lebih ceria atau mungkin lebih banyak tempat untuk letakkan cup cake anda boleh hasilkan cakestand sendiri. Caranya sangat mudah dan boleh hasilkan hanya dalam masa 10 minit.
 • Kaedah penanaman pokok buah di dalam pasu atau lebih dikenali sebagai tabulanpot bukan lah sesuatu yang baru. Terdapat pelbagai jenis pokok buah-buahan yang boleh ditanam di dalam pasu antaranya limau, belimbing, mangga, ciku, duku dan jambu. Berikut info penting yang perlu anda tahu tentang tabulanpot.
 • Anak perempuan waktu kecil memang kebanyakkan suka warna merah jambu. Jadi tidak hairanlah bila bab hias bilik anak perempuan tanpa tanya diorang pun ibubapa sudah siap-siap pilihkan warna merah jambu. Warna pilihan ramai ini bukan sahaja mempunyai ciri sejuk dan lembut malah mampu membuatkan kamar tampil begitu istimewa.
 • Sesekali menerapkan rona terang pada kabinet dapur mampu menghadirkan jelmaan yang luar biasa pada ruang dapur yang mungkin sebelum ini kelihatan hambar dan tidak menonjolkan. Aura merah, hijau, oren, biru dan lain-lain mampu menyuntik semangat untuk anda berada lama di ruang dapur.
 • Melihat laman inggeris yang segar pastinya membuatkan setiap mata memandang terpesona. Bukan hanya bunga-bunganya yang indah malah dekorasi, aksesori tambahan serta keunikkannya sering menjadikan laman Inggeris ini tampil cukup istimewa.
 • Jangan salahkan ruang yang terhad dapur tidak kemas dan tidak tersusun. Ini kerana kalau anda bijak menggunakan ruang serta punya penstoran yang mencukupi dapur yang sempit juga mampu tampil kemas, menarik malah praktikal.
 • Bagi mengurangkan rasa pedih ulu hati, penulis buku Dropping Acid: The Reflux Diet Cookbook & Cure, Jamie Koufman, MD, dan Jordan Stern, MD bersama Masterchef Perancis Marc Bauer menyarankan pemakanan yang sihat. Dalam buku tersebut, penulis tersebut menghuraikan beberapa jenis makanan yang boleh diambil untuk mengurangkan masalah pedih hati. Antaranya adalah seperti berikut
 • Pernahkah anda dengar tentang Blue Hole iaitu fenomena terjadinya terowong atau lubang yang dalam di lautan? Berbeza dengan dasar lautan, Blue Hole ini kelihatan gelap dan misteri jika ditinjau dari udara. Seolah-olah menggambarkan betapa dalam dan tiada hidupan di bawahnya.
 • Bila anda lihat barang-barang ini anda mesti setuju yang di rumah anda sendiri sering menghadapi masalah untuk menyimpannya. Kadang-kadang sudah di kemas tetapi lima minit kemudian kembali bersepah-sepah.
 • Tidak pernah telan dek zaman malah biar tahun berganti tahun gaya Inggeris tetap segar di hati pencintanya. Untuk itu, WEB IMPIANA bawakan anda pilihan dekorasi Dapur Inggeris. Semoga ia mampu memberi ilham serta inspirasi buat anda.
 • Orang yang suka berhias ataupun kreatif dia tidak akan pernah berhenti menghasilkan idea-idea menarik untuk menyerikan lagi kediamannya. Dari hal yang besar-besar hinggalah hal yang kecil-kecil ada sahaja benda kreatif yang di hasilkan. WEB IMPIANA tertarik dengan idea kreatif menghias soket ini.
 • Bosan dengan hiasan dinding yang sedia ada ataupun anda sememangnya peminat bunga? Mungkin bila lihat DIY ini anda pasti suka.
 • Orang kata dari pintu lagi boleh menggambarkan rupa sebenar dalam rumah itu. Jadi jangan abaikan lah depan pintu anda. Sekurang-kurangnya serikan lah dengan kehadiran alas kaki yang menarik.
 • Bila kita buat kerja di rumah kalau boleh semua kerja nak jadi lebih mudah. Supaya dapat jimatkan tenaga dan jimatkan masa. Jadi untuk mencapai misi itu kita haruslah kreatif menghasilkan sesuatu yang boleh bantu dalam memudahkan kerja.
 • Sebuah pusat sehenti yang mempamerkan pelbagai jenis bahan binaan serta produk akan dilancarkan di Kuala Lumpur. Ini termasuk 1,500 gerai demo, pameran reka bentuk baru yang dibangunkan dari seluruh dunia, pakar reka bentuk kedai buku dan ada juga ruang untuk seminar serta pelbagai acara. Akan dibangunkan di Wisma Minlon dan pusat sehenti yang bernilai RM10 juta ini dinamakan Rad.
 • Bosan dengan gaya biasa di ruang makan? Anda mungkin boleh mencetuskan kelainan dengan menyuntik pelbagai warna dengan gaya yang berbeza di ruang menjamu selera anda. Bukan itu sahaja, anda juga boleh mengambil inspirasi ala kafe untuk merubah ruang makan yang hambar menjadi lebih bermaya.
 • Tanaman herba kini semakin menjadi pilihan. Ini kerana ia mudah di tanam, tidak perlukan kos yang banyak, boleh di tanam di dalam rumah asalkan ada sumber cahaya yang masuk dan banyak lagi.
 • Sudah seperti jadi satu keperluan terutama untuk kediaman apartmen mempunyai ruang mencuci pakaian ataupun laundry area. Sekiranya punya ruang yang besar mungkin tidak ada masalah untuk menata hias ruang mendobi ini namun kalau ruang sempit sememangnya memerlukan anda kreatif menggunakan ruang sebaik yang mungkin.
 • Semua orang memerlukan ruang penstoran yang agak besar untuk menyimpan pakaian dan aksesori. Ini bagi memastikan pakaian yang di simpan sentiasa dalam keadaan yang tersusun rapi, mudah di cari, tidak berkedut-kedut andai telah siap di gosok dan macam-macam lagi.
 • Sekiranya anda sedang mencari idea untuk mendekorasikan dapur dengan konsep moden yang elegan. Ini mampu memberikan inspirasi untuk anda. Seperti yang anda semua tahu dapur moden kebanyakkan berwarna putih dan itulah yang menjadikan ia sangat cantik dan nampak esklusif
 • Kita sering menemui hamparan taman yang permukaannya botak tidak ditumbuhi rumput. Biasanya rumput rosak kerana tidak mendapat cahaya matahari secukupnya. Ia boleh dibaiki dengan kaedah seperti berikut
 • Aglaonema adalah sejenis pokok hiasan berdaun yang mempunyai pelbagai corak di atas permukaan daunnya. Ia sering dijadikan sebagai tanaman berpasu dan digunakan sebagai pameran di taman-taman kediaman kerana bentuk dan rupa daunnya. Namun tahukah anda adakalanya tanaman ini juga berhadapan dengan pelbagai masalah?
 • Setiap kali bersihkan kipas di rumah anda pasti perlu juga bersedia untuk menyedut habuk-habuk serta kotoran yang jatuh ke lantai. Namun ini ada tip yang paling berguna untuk pastikan habuk-habuk tidak bertebangan dan kipas dapat di bersihkan dengan mudah dan pantas.
 • Biasanya teknik gabion ini anda banyak lihat di gunakan untuk di jadikan benteng atau dinding Laman. Namun sebenarnya banyak lagi yang anda boleh hasilkan menggunakan cara gabion. Web IMPIANA kumpulkan 6 idea-idea menarik yang boleh anda cuba hasilkan.
 • Menarik juga apabila menggunakan teknik gabion menghasilkan sebuah bench di laman. Bukan sahaja cantik malah ia juga sangat-sangat tahan lama.
 • Tindakan melakukan penyiraman tidak berkala punca berlaku penyiraman berlebihan. Melakukan penyiraman berlebihan adalah antara sebab tanaman menjadi tidak sihat. Ini kerana nutrien yang terkandung di dalam tanah akan mengalir bersama air serta boleh menyebabkan kehadiran kulat pada tumbuhan.
 • Mempunyai rumah yang besar dengan ruang yang luas tetapi kalau anda tidak tahu menggunakan ruang sebaiknya ruang akan nampak sempit juga. Inikan pula ruang yang sempit.
 • Membina kabinet dapur sememangnya memerlukan kos yang agak tinggi. Namun jangan sedih kalau bajet yang ada tidak boleh menanggungkan kos membina kabinet dapur yang anda idamkan. Anda sebenarnya boleh mengurangkan kos untuk kabinet dapur dengan hanya membina 'table top' sahaja. Manakala untuk bahagian atas guna sahaja rak terbuka.
 • Keseronokan bermandi-manda di kolam renang akan hilang andai kolam renang gagal diselenggarakan dengan baik. Air kotor, berlumut dan busuk. Atas faktor tersebut Essence Greentech Sdn Bhd memperkenalkan produk baru iaitu robotic pool dengan jenama Dolphin yang mempunyai fungsi menakjubkan membersihkan kolam secara pintar.
 • 29 tahun dalam bidang pengeluaran dan pemasaran lampu hiasan kediaman dan premis perniagaan, LIGHTMAKERS kini terus memacu langkah membawa seleksi lampu pelbagai jenis, reka bentuk, dan juga item rekaan pereka. Terbaru, LIGHTMAKERS mengumumkan perpindahan premis perniagaannya ke ruang pameran dan jualan yang lebih besar
 • Tembikai merah merupakan tumbuhan yang berasal dari utara Afrika. Ramai beranggapan tembikai perlu ditanam di atas sebidang tanah yang luas. Sebenarnya tanah yang sempit di halaman rumah juga sesuai untuk dijadikan lokasi penanaman tembikai.
 • Bilik tidur merupakan ruang yang paling perlu di beri perhatian. Bukan sahaja kerana ruang ini adalah ruang untuk tidur malah ruang ini juga adalah tempat kita berehat dan ada sesetengah daripada kita juga jadikan bilik tidur sebagai ruang kerjanya.
 • Cantik apabila dinding di hias dengan gambar-gambar yang menarik dan banyak. Namun kadang-kadang ada juga yang boleh nampak tidak terarah dan serabut. Mungkin kerana susunannya salah ataupun tidak kena dengan dinding serta konsepnya
 • Sempena sambutan ulang tahun ke 10 majalah LAMAN, kami akan memberi secara PERCUMA gift card Spotlight bernilai RM50 kepada sesiapa sahaja yang menyambut hari jadi di bulan November. 50 pelanggan pertama yang melanggan majalah LAMAN selama setahun (6 edisi) akan menerima hadiah menarik ini berserta PERCUMA versi digital majalah LAMAN!
 • Tahu kah anda madu mengandungi enzim yang boleh menggalakkan pertumbuhan akar tumbuhan. Madu mengandungi bahan antiseptik dan antikulat yang mampu menjaga tanaman daripada serangan bakteria dan kulat. Bagi menghasilkan larutan penggalak akar, berikut adalah apa yang anda perlu lakukan.
 • Biasanya kalau cadar, langsir atau permaidani sekalipun anda boleh cuci atau kalau malas sangat boleh hantar ke dobi. Namun kalau tilam apa yang anda buat? Takkan dah bertahun-tahun guna anda langsung tidak buat apa-apa? Sedangkan tilam makin hari makin gelap warnanya dan mungkin juga sudah berbau.
 • Sekiranya anda memang seorang pencinta dekorasi. Pameran Homedec ini memang anda tidak patut lepaskan. Bukan sahaja anda berpeluang untuk mencari barang-barang keperluan rumah di bawah satu bumbung dengan harga yang lebih berbaloi malah anda juga akan mendapatkan lebih banyak idea dalam menata hias kediaman.
 • tahukah anda bercucuk tanam bukan sekadar menanam pokok semata malah ia adalah aktiviti yang juga mampu memberi kesihatan kepada fizikal dan mental? Aktiviti bertaman merupakan salah satu kaedah senaman paling ideal kerana ia secara tidak langsung menggabungkan tiga jenis aktiviti iaitu kekuatan, ketahanan dan kreativiti.
 • Semua orang pasti sudah sedia tahu fungsi Paip PVC. Namun mungkin ada yang tidak tahu selain untuk kegunaan paip di bilik air dan sebagainya ia juga sebenarnya boleh menghasilkan banyak benda lain untuk kediaman anda.
 • Satu barang adakalanya tidak terhad dengan satu fungsi sahaja. Kalau anda bijak dan kreatif banyak yang boleh anda hasilkan. Misalnya rak pamer bertingkat ini.
 • Majalah yang mungkin sudah rosak atau pun yang sudah terlalu lama yang tidak di baca lagi jangan dibuang atau di sia-siakan begitu sahaja. Anda boleh hasilkan sesuatu yang lebih menarik.
 • Bilik air juga antara ruang yang harus di beri perhatian. Paling penting ada ruang untuk penstoran barang mandian, ruang untuk menggantung dan sebagainya. Ini antara idea bijak dan mudah untuk anda praktikkan.
 • Kini LAMAN terus unggul menjadi rujukan sama ada untuk pakar dalam bidang pelandskapan dan hortikultur, para pelajar sekolah dan pengajian tinggi , naturalis dan paling utama pemilik kediaman yang berhasrat memiliki taman baru serta yang ingin mendalami ilmu bertaman.
 • Bagi yang suka memasak memang jadi idaman lah memiliki pantri ala master chef tu. Masuk jer penuh dengan bahan-bahan masakkan dan tersusun indah. Mungkin jarang-jarang di buat atau di praktikkan oleh kita di malaysia ni. Namun itu bukan satu yang musatahil.
 • Jerebu melanda tanah air dan beberapa buah negara jiran ketika ini telah capai tahap kritikal. Bukan sahaja jerebu di luar, nampaknya ia sudah menyusup masuk ke rumah dan pejabat! Apa nak buat sekarang? Tuhan mencipta tanaman yang cekap menyerap bahan toksin dan membebaskan oksigen. Daripada tidak berbuat apa-apa yang bermanfaat, ada baiknya kita menanam atau meletakkan tanaman hiasan dalam ruang kediaman mahu pun pejabat.
 • Ketahui rahsia IMPIANA menghias ruang di dalam kediaman agar kelihatan lebih outstanding dan berbeza daripada sebelumnya. Mungkin rahsia ini tidak pernah diberitahu oleh sesiapa sebelum ini.
 • Bau masakan yang merebak ke seluruh ruang kediaman sememangnya mengundang kebimbangan kepada pemilik. Oleh itu, kawalan harus dibuat bagi mengelakkan bau tersebut melekat sehingga sukar untuk dihapuskan.
 • Sekiranya anda rasa bosan melihat perabot atau lampu yang semakin pudar catnya tidak perlu terus membeli barang-barang yang baru. Sebaliknya anda boleh make over kannya menjadi lebih segar dan menarik.
 • cawan kaca yang banyak-banyak di rumah tu boleh lah cuba buat macam ini. Sekurang-kurangnya anda boleh dapat Vas dengan pelbagai warna mengikut kesesuaian ruang anda
 • Terracotta Pot atau pasu tanah liat yang mungkin tidak di gunakan lagi jangan di buang. Anda boleh hasilkan sesuatu yang menarik menjadi hiasan di laman anda seperti mini rumah api ini. Tidak perlu modal yang besar dan tidak mengambil masa yang lama untuk di hasilkan
 • Tren penggunaan dapur gas binaan dalam makin digemari bagi menghiasi ruang dapur masyarakat urban. Ini kerana penampilannya yang kemas, praktikal dan diletak bersekali dengan kabinet dapur menghadirkan gaya dapur moden masa kini. Namun keselamatan dalam penggunaan harus tetap diutamakan.
 • Melihat gaya hias kediaman ini pasti semua sudah jelas dengan konsep yang di terjemahkan. Malah harus di akui konsep Inggeris seperti ini mempunyai ramai peminat setianya dan kerana itu WEB IMPIANA kongsikan dengan anda penataan indah hasil kreatif pereka daripada Laras Interior Fa Yussuf dalam mengadun gaya Inggeris untuk dijadikan sebagai inspirasi.
 • Terpegun melihat kekemasan taman English Country ini. Bukan hanya cantik, tersusun kemas, penuh dengan idea kreatif dan menarik malah bunga-bunga serta tanamannya tumbuh segar. Menariknya lagi taman indah ini dibina oleh seorang suami istimewa buat isteri yang baru selesai menjalani pembedahan penyakitnya.
 • Semua orang memang sedia maklum dengan permainan cermin yang mampu mencipta ilusi luas. Namun sebenarnya cermin mampu berfungsi lebih dari itu hingga mampu memberikan impak yang memukau dan mempersona. Bukan itu sahaja, ia juga mampu memberikan kesan yang elegan serta mewah apabila di letakkan pada sesuatu ruang.
 • Bunga Zafaran memainkan peranan sangat penting dalam industri kecantikan. Ia adalah antara bahan utama dalam kebanyakan krim pencerah kerana mengandungi bahan atau agen pencerahan kulit dan penanggalan kulit mati yang sangat efektif.
 • Komponen unik yang terdapat di dalam Zafaran ini antaranya menghasilkan aroma yang sungguh harum, menghasilkan warna kuning keemasan serta kandungan bahan yang memberikan kebaikan kepada kesihatan. Pelbagai kebaikan dan manfaat ditawarkan oleh Zafaran dan yang paling utama adalah keunikan kandungan bahan antioksidan tinggi yang baik kepada tubuh manusia
 • Mempunyai sejarah dan kisah tersendiri, penggunaan Zafaran mulai berakar sejak kewujudan empayar Roman, Sumeria dan sezaman dengannya. Pada ketika itu, Zafaran digunakan sebagai bahan pewarna, pewangi dan ubatan. Ada diantara mereka menggunakan Zafaran sebagai bahan dandanan untuk tubuh badan, menghiasi kediaman dan kuil-kuil
 • Bakul rotan ini banyak fungsinya dan boleh di guna pakai di semua ruang kediaman. Malahan kalau anda bijak ia mampu memberikan gaya yang berbeza serta istimewa pada ruang kediaman anda.
 • Ruang makan yang comel juga layak di berikan penataan yang istimewa. Jadi jangan jadikan ruang sempit sebagai alasan ya untuk anda mendekorasi ruang makan anda. Kalau anda bijak ruang makan yang sempit ini mampu di transformasikan menjadi ruang makan yang elegan , bergaya dan mewah.
 • Anda boleh gunakan sebagai tempat duduk atau stool dan juga sebagai meja kopi. Memang menarik sekali. Bukan itu sahaja anda juga boleh gayakan di ruang luar kediaman anda atau boleh juga di ruang tamu. Bagus kan? Membuatnya juga tidaklah susah sangat. Modalnya juga tidak besar. paling penting kena ada tayar lama. Jadi Selamat mencuba
 • Koleksi foto si manja kalau nak dibingkaikan satu persatu memerlukan kos yang tinggi juga. Jadi anda boleh lakukan DIY ini untuk abadikan foto si manja di dinding kamar tidurnya. Lebih murah, jimat dan mudah.
 • Mengejar arus kemodenan dengan binaan kediaman moden yang memukau tidak salah. Namun warisan seni Melayu harus tetap dipertahankan malah perlu ada yang menjaganya agar tidak akan terus tenggelam dek zaman. Atas rasa tanggungjawab inilah, bapa kepada penyanyi dan pemuzik terkenal Monoloque, Dato Anuuar Maarof membina kediaman berkonsepkan warisan tradisi Melayu.
 • Saya ada sebuah rumah banglo yang dibeli 2 tahun lepas tapi tak didiami. Benarkah Jin akan menghuni rumah yang ditinggalkan? Apakah persediaan yang saya harus buat sebelum memasuki rumah tersebut?
 • Setuju tau tidak kediaman yang keluasannya terhad pasti akan gunakan apa sahaja ruang untuk di jadikan penstoran untuk nampak kemas. Bermula bawah katil, bawah almari dan termasuk jugalah atas kabinet dapur.
 • Ruang tamu akan nampak hambar dan tidak bermaya kalau tidak ada permaidani. Selain fungsi permaidani ini untuk cantikkan lagi ruang ia juga untuk memberikan keselesaan apabila kita bersantai di lantai terutama apabila ada ramai tetamu yang datang.