• Kolam bukan sahaja memberikan landskap halaman lebih kelihatan eksklusif dan menarik, ia juga sebagai ruang istirahat yang cukup mendamaikan disamping anda boleh menenangkan fikiran bersama keluarga tersayang. Buat anda yang merancang untuk membina sebuah kolam ikan, berikut terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan supaya pembinaan kolam anda ditempatkan pada lokasi yang strategik dan dalam masa yang sama dapat mengurangkan kos penyelenggaraan di masa akan datang.
 • Kayu Pine Apabila kita menyebut pokok Pine, terbayang-bayang suasana keindahan di pergunungan negara Barat terutama di Eropah. Bukan itu sahaja, penghasilan rekaan perabot seperti sofa, kerusi, meja mahupun kabinet oleh negara-negara Skandinavian menggunakan kayu Pine juga terkenal di seluruh dunia. Apakah istimewanya penggunaan kayu Pine untuk dijadikan perabot utama di dalam kediaman?

 • Jika ada pasangan muda yang merancang untuk membeli rumah pertama, berikut 11 pesanan dari Hafizi Zain yang sangat bermanfaat untuk dikongsikan bersama.
 • Tillandsia atau lebih dikenali sebagai air plant mempunyai lebih daripada 540 spesies di dalam genus tersebut. Ia terdiri daripada keluarga Bromeliancaeae iaitu sub- keluarga Tillandsioideae yang berasal dari kawasan hutan, pergunungan dan kawasan gurun America Tengah.
 • Jika koleksi bahan bacaan anda sememangnya banyak, luangkan masa dan rangka semula organisasi rak mengikut cara yang menyenangkan dan menawan.
 • Kediaman apartmen turut mempunyai pelbagai risiko yang boleh menyebabkan berlakunya kecemasan seerti kebakaran, kemalangan dan sebagainya sama ada ia berlaku di dalam atau di luar rumah. Kali ini IMPIANA mengenal pasti beberapa lokasi yang perlu anda beri tumpuan bagi mengelak kecurian atau kecemasan.
 • Membeli perabot untuk kediaman memang agak memeningkan jika tiada ilmu asas dalam aspek pemilihan perabot. Tambahan pula jika kediaman anda memiliki ruang yang agak terhad. Pemilihan perabot haruslah bersesuaian supaya suasana dalam rumah sentiasa kemas dan teratur.
 • Melihat gambar-gambar kediaman dengan dekorasi indah dalam majalah atau katalog membuatkan kita teruja untuk melakukan perkara yang sama.
 • Kehadiran serangga seperti semut di ruang dapur pastinya meresahkan pemilik kediaman. Ia akan membuatkan dapur berada dalam keadaan tidak baik dan semut tersebut akan memasuki makanan dan menyebabkan pencemaran di dalamnya.
 • Bertemakan " A House That Brings The Family Together " apa yang pasti pameran HOMEDEC kali ini akan terus menawarkan pelbagai promosi hebat dan pakej yang menakjubkan khas buat kediaman kondusif yang menempatkan tiga generasi bersama.
 • Anda memiliki kediaman yang kecil ? Itu bukan penghalang kerana masih ada cara ringkas dan mudah bagi menghias kediaman anda. Ia bukan sahaja murah bahkan membantu anda berjimat cermat. Apa yang penting adalah anda rajin untuk memastikan ruang yang sekecil itu kekal tersusun bersih dan kemas.
 • Bahagian hud dapur kebiasaannya terlepas pandang untuk dibersihkan. Lama-kelamaan bahagian itu boleh mengumpulkan sisa makanan, tumpahan kuah, minyak dan sebagainya yang menimbulkan kekotoran yang sukar dibersihkan. Selain dari menjadi punca serangga pembawa penyakit 'singgah' di bahagian itu, pemilik rumah juga hadapi besi hud dapur mulai berkarat. Jadi bagaimana mahu membersihkan hud dapur anda supaya kelihatan baru semula, Ini langkahnya;
 • Lokasi : Pada kebiasaannya, pemilik akan menempatkan perpustakaan mini di bilik pengunjung demi ketenteraman mutlak. Ada juga yang selesa dengan rak buku di ruang tamu untuk digunakan oleh seisi keluarga. Apa pun, semuanya bergantung kepada keluasan. Pastikan kapasiti rak menyimpan memadai terlebih dahulu/ Juga, elakkan daripada meletakkan buku di sudut berhumiditi tinggi seperti di tepi bilik mandi dan di bawah penyaman udara. Jika tidak mahu lencun jadinya!
 • Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi, itulah peribahasa yang tepat untuk menggambarkan Yuziyana Yusop, 40 tahun yang mewarisi hobi minat bercucuk tanam daripada ibunya,Sapiah Abd Hadi, 69.
 • Menghias kediaman tidak perlu tersekat dengan peraturan. Namun anda perlu untuk menjadi lebih kreatif untuk melakukannya dengan cara neutral seperti bayangkan, impi, teroka mengikut gerak hati anda. Hanya dalam masa sehari, ikuti tujuh cara mudah menghias kediaman.
 • Kita pasti sudah mengetahui jenis-jenis perabot yang ada di dalam kediaman sendiri. Tetapi pernahkah anda terfikir akan cerita di sebalik setiap ciptaan dan rekaan perabot tersebut ? Untuk pengenalan anda, terdapat perabot yang ada sekarang telah dicipta sejak era Rom dan Yunani lagi, malah zaman itu perabot hanya terdapat di rumah orang-orang kaya sahaja.
 • Ramai di antara anda yang gemar memberi barangan dapur secara pukal untuk membuat stok paling tidak selama satu seminggu. Di sini, IMPIANA sediakan beberapa kaedah bagi memastikan buah-buahan dan sayuran anda kekal segar di dalam simpanan peti sejuk.
 • "Nak hampar karpet baru pun masih rasa ragu-ragu lagi sebab sayanglah kalau tertumpah kuah rendang ke cebisan krim kek atau serbuk-serbuk biskut raya melekat celah-celah karpet baru tu... Ish, tak sangguplah! Karpet yang ada sekarang ni pun masih susah nak dicuci malah kotoran hasil tumpahan kuah satay raya tahun lepas pun tak hilang lagi", bentak Milah kepada suaminya.
 • Ini memang cara yang sangat mudah dan rugi jugalah kalau anda tidak mencubanya. Bukan itu sahaja dengan menggunakan kaedah ini anda juga boleh mendapat banyak pokok cili. Jom kita lihat langkah-langkahnya.
 • Kawasan sekitar kediaman seharusnya bebas daripada sebarang tempat pembiakan nyamuk aedes. Jangan sesekali memandang enteng akan deman denggi dan penyakit zika yang akhirnya boleh membawa maut. Ingat! kecuaian atau sikap acuh tidak acuh pasti mengundang musibah. Peranan anda dalam membantu mencegah pembiakan nyamuk Aedes pasti memberi manfaat kepada semua orang.
 • Sekiranya anda memang seorang pencinta dekorasi, maka Pameran Homedec ini adalah satu ‘one stop centre’ yang membolehkan anda mencari barang-barang keperluan rumah di bawah satu bumbung dengan harga yang lebih berbaloi di samping mendapatkan lebih banyak idea dalam menata hias kediaman.
 • Ke mana-mana sahaja kita pergi, perlu sentiasa diingat bahawa segala tindak tanduk dan perlakuan yang ditonjolkan mencerminkan keperibadian diri kita. Oleh disebabkan itu, adab dan etika ketika bersantap di ruang makan juga wajib diamalkan lebih-lebih lagi ketika bertandang di majlis-majlis formal. Untuk itu, berikut disediakan 10 etika di meja makan yang boleh diikuti:
 • Palitan Warna Baru Bosan dengan suasana ruang kediaman anda, inilah masa terbaik untuk anda bermain dengan warna. Tukar langsir dengan rona lebih cerah dan sedikit palitan letupan kecil pada ruang bagi mencetus suasana segar, harmoni dan tidak keterlaluan.
 • Mencapai dekorasi ruang makan idaman tidaklah sesukar disangka. Dibina mengikut keperluan isi rumah, ruang makan juga per;u dipersembahkan secara pragmatik dan tentunya berkarakter. Jika anda seorang peminat material kayu, sertakan juga ia di ruang makan.
 • Trend terkini banyak membawakan elemen DIY yang pasti menarik perhatian ramai pemilik kediaman untuk mencubanya. Selain daripada ia menjimatkan dan mudah dilakukan, kaedah ini juga selamat untuk diapliksikan serta tidak memberi kesan yang buruk. Hasilnya juga setara dengan penggunaan pembersih kimia yang terdapat di pasaran.
 • Terdapat banyak sebab mengapa dedaun pokok anda bertukar menjadi kuning. Di bawah adalah antara sebab yang paling biasa dan cara bagaimana anda boleh membantu memulihkan pokok tersebut.
 • Hobi saya ketika ini, berkebun. Menanam apa saja sayuran atau pokok yang boleh memberi manfaat buat kami sekeluarga. Ia idea jimatkan duit poket belanja dapur. Percayalah... ia berkesan.
 • Budaya ,minum kopi kini bukan sekadar minuman. Tetapi sudah dianggap sebagai satu gaya hidup dan status. Kopi daripada gred rendah sehingga yang bermutu tinggi mula digilai oleh khalayak. Bahkan kopi juga ibarat emas yang membuka peluang kerjaya kepada ramai anak muda masa kini. Di seluruh dunia kita akan berjumpa dengan pelbagai bentuk dan konsep kafe yang menyajikan pelbagai jenis kopi. Pendek kata kopi kini mula mendominasi budaya manusia sejagat. IMPIANA mendapatkan info menarik tentang kopi yang boleh dijadikan inspirasi.
 • Bila hidup berjiran, pelbagai perkara ada kalanya berlaku. Berselisih faham atau menjadi kera sumbang acap kali menular dikalangkan kita. Apa sudah jadi ? Bukankah kita ini bangsa berbudi bahasa dan sarat dengan adat budaya serta tatasusila ? Ketahuilah beberapa tips ringkas hidup berjiran yang perlu sentiasa diamalkan.
 • Banyak cara kita boleh gunakan bahan dapur untuk tujuan pembersihan, berikut ialah dengan menggunakan tepung jagung;
 • Bentuk buah menyamai susunan tangan semasa berdoa menjadi buah istimewa masyarakat China dan Jepun.
 • Bahan-Bahan Pita Ukur Kain Belacu Gunting Gam Lilin Kertas Keras Pita Pelekat Cat Fabrik / Pelaka Penggering Rambut
 • Bagai rempah tidak berlada jika seni hias bebas daripada dua jenis elemen penting ini. Apakah kelengkapan kediaman yang mewah dengan tekstur dan warna? Berdasarkan sejarah dan budaya, manusia telah hebat berkarya untuk keperluan kediaman dengan tenunan, seni tanah liat dan sebagainya. Siapa sangka barang yang kita gunakan hari ini sebenarnya berasal daripada idea manusia beribu tahun dahulu.
 • Kaedah penanaman pokok buah di dalam pasu atau lebih dikenali sebagai tabulanpot bukan lah sesuatu yang baru. Terdapat pelbagai jenis pokok buah-buahan yang boleh ditanam di dalam pasu antaranya limau, belimbing, mangga, ciku, duku dan jambu. Berikut info penting yang perlu anda tahu tentang tabulanpot.
 • Ruang tamu gaya Skandinavian ternyata pilihan dekorasi yang sedang hangat diperkatakan. Memandangkan kebanyakan daripada anda menjalani gaya hidup di kota yang serba pantas, gaya ini sedikit sebanyak mendapat pelbagai sentuhan dan ilham baru dari segi penataannya yang lebih ringkas.
 • Pastikan anda tidak meletakkan wayar di bawah permaidani atau perabot kerana ia boleh menjadi panas dan boleh berlakunya kebakaran. Wayar boleh menjadi panas apabila ada aliran elektrik dan ini sangat berbahaya kerana kita selalunya tidak sedar perkara ini terjadi .
 • Dengan gelaran ‘Queen Of Tropical flower’ miliknya, tidak hairanlah ramai yang memilih bunga raya sebagai tanaman hiasan mesti ada di laman mereka.
 • Usah abaikan kepentingan kualiti pada pembuatan tilam ketika memilih. Material prima seperti polyfibre, tempur pedic dan natural latex direka untuk menyokong tubuh mengikut bentuk dan saiz bahu serta pinggang anda secara seragam ketika tidur. Jaminan kadar fleksibiliti yang tinggi sepertinya memberikan keselesaan sepanjang malam.
 • Anai-anai adalah sejenis serangga perosak bersaiz kecil yang membuat sarang dalam kayu atau tanah. Kayu sering dirosakkan oleh anai-anai kerana itulah makanan utamanya. Biarpun ada spesies anai-anai yang dianggap berfaedah untuk ekosistem kita, ada juga spesies anai-anai yang menjadi perosak.
 • 1) Jika anda penggemar palet motif kulit haiwan, pastikan pemilihan dan hiasan dalaman anda bersesuaian . Jangan memilih semua dalam satu motif, kelak ruang kediaman anda pasti menyeramkan tetamu yang bertandang
 • 1) Daun Bawang Siapa yang tidak kenal dengan daun yang boleh dianggap sebagai ‘ penyeri’ di dalam masakkan ini. Daun bawang kebiasaannya digunakan dalam hidangan jenis sup bagi menambahkan perisa dan sebagai hiasan tambahan. Ini adalah antara sayuran yang mudah untuk ditanam semula. Hanya tinggalkan sedikit bahagian bawah ke akar daun bawang dan rendamkan di dalam air. Cubalah!
 • Mencuci kaca tingkap dan pintu merupakan perkara yang remeh bagi individu yang sibuk dengan rutin harian dan sering di pandang sambil lewa oleh pemilik kediaman . Rutin membersihkan cermin dan pintu ini sebenarnya tidaklah begitu susah dan sepatutnya boleh dilakukan hanya pada hujung minggu, lebih-lebih lagi menyelang hari raya yang bakal menyelang ini. Jadi mari kita ikuti tip di bawah ini.
 • Bonsai ialah suatu seni untuk menghidupkan pokok miniatur di dalam bekas pasu hiasan. Seni bonsai memerlukan pengamalnya menanam spesies pokok tertentu di dalam pasu yang bersaiz kecil, mengawal tumbesarannya serta menggubah bentuk semula jadi susunan dahan, ranting dan mengikut gaya yang dikehendaki.
 • Dekorasi mewah berkonsep French Glam ini adalah milik pengasas produk kecantikan terkenal Dnars. Ia merupakan kediaman hinggap buat Faziani Rohban memandangkan sering berulang alik dari Kelantan ke Kuala Lumpur
 • Praktikkan pelbagai cara yang lebih kreatif dan unik dalam usaha untuk mempamerkan orkid di halaman rumah.
 • Kebiasaannya apabila anda ternampak lipas berlari atau berterbangan di dalam rumah, pastinya dengan pantas anda akan mengambil penyapu atau surat khabar untuk memukul lipas tersebut. Betul kan? Cara ini memang mudah untuk menghalau atau membunuh lipas, tetapi anda perlu tahu yang cara sebegitu sebenarnya lebih membawa keburukan.
 • Haruman yang datangnya dari kelopak bunga kering memikat hati. Potpuri memiliki beragam fungsi di rumah. Ia menghilangkan serta mampu menambahkan aroma pada keseluruhan kediaman.
 • Ruang dapur yang sempit dan tidak dapat menempatkan banyak perkakas dapur tertentu menjadi masalah buat suri rumah. Tambahan pula kepada mereka yang gemar mengumpul pelbagai aksesori dan kelengkapan dapur.
 • Inspirasi
  Inspirasi untuk yang berhasrat beli rumah lelong. Jangan pandang rendah pada mereka yang membeli kediaman ini.
 • Soda penaik merupakan produk yang sangat mudah didapatkan dan dijual pada harga yang rendah. Ia juga dipanggil Natrium Bikarbonat atau Soda Bikarbonat. Walaupun hadir dalam bentuk serbuk yang kelihatan seperti biasa sahaja, namun soda penaik banyak kegunaannya dan mampu memudahkan kerja pembersihan di rumah anda. Selain digunakan untuk masakan, soda penaik juga menjadi agen sentalan kepada kotoran degil yang mungkin sebelum ini tidak pernah anda fikirkan. Jom check out checklist ini!
 • IMPIANA telah menerima beberapa keping gambar karpet yang telah dilakukan inovasi dan ia kelihatan seperti rumput yang sebenar. Lebih menarik, karpet ini kelihatan seakan 3D dan bila digabungkan dengan beberapa perabot seperi meja sisi dan juga meja kopi, ianya kelihatan cukup menarik dan hidup!
 • Eii..busuknya dapur ini. Sangat meloyakan! Macam mana mahu memasak ? Tidak sanggup menghabiskan masa berjam-jam di dapur untuk menyediakan makanan sambil menyedut baunya. Seolah-olah ia menyerap masuk ke dalam masakan yang dimasak.
 • alah satu elemen yang boleh membantu penampilan taman atau kebun bunga anda nampak berbeza daripada yang lain adalah dengan menggunakan pasu berkarakter dan unik daripada bahan terbuang. Ayuh gunakan kreativiti anda dan lakukannya sendiri.
 • Buah tin merupakan buah yang sangat istimewa kerana merupakan buah yang disebut di dalam Al-Quran di dalam surah At-Tin ayat pertama yang berbunyi “Demi buah tin dan zaitun”. Nama buah tin juga tersemat di dalam satu hadis Rasullah saw yang berbunyi “ jika aku mengatakan ada buah yang turun dari syurga maka inilah buahnya (Tin)”.
 • Memiliki ruang rumah yang kecil pastinya memberikan anda sedikit tekanan, lebih-lebih lagi jika mempunyai banyak ‘khazanah’ yang perlu disimpan. Oleh itu anda harus lebih kreatif untuk memastikan rumah sentiasa berada dalam keadaan kemas dan teratur, tetapi masih lengkap untuk menyimpan barangan yang kita perlukan. Nah idea ‘luar kotak’ yang IMPIANA sediakan untuk anda praktikkan di rumah. Selamat mencuba!
 • Inspirasi
  Ramai kaum ibu terutama yang bekerja mengeluh menghabiskan cuti hujung minggu mereka dengan melakukan kerja di rumah.
 • Mempunyai fungsi yang sama seperti rupa bentuk asalnya, namun kini terdapat beberapa barangan dapur atau lebih sesuai dilabel sebagai gadjet ( kerana inovasinya) yang bukan sahaja canggih tetapi memudahkan kerja-kerja dapur dan mejadinya pemiliknya sangat teruja untuk terus melakukan kerja di dapur.
 • Roof garden merupakan sebuah tanaman yang terletak pada satu ketinggian tertentu yang terletak pada bahagian atas bangunan mahupun rumah yang melibatkan bukan sahaja penanaman pelbagai jenia pokok dan bunga tetapi ada juga yang tidak lokek untuk menanam sayur-sayuran dan juga buah-buahan yang bersaiz sederhana kecil.
 • Kita selalu mengatakan bahawa apabila seseorang itu mahu berjimat , dia akan dilabel sebagai kedekut. Sebenarnya ramai di antara kita yang kurang sedar akan perkara ini Berjimat bukan sahaja mengurangkan perbelanjaan tetapi memberi manfaat kepada diri sendiri. Kali ini IMPIANA akan kongsikan 10 tabiat berjimat di rumah dengan mudah lagi berkesan.
 • Cara terbaik untuk melindungi tanaman daripada serangan makhluk perosak adalah melalui kaedah kawalan dan penyelenggaraan. Sama ada menggunakan racun kimia atau organik semburan hendaklah dilakukan mengikut jadual tanpa mengira serangan telah bermula atau tidak. Berikut disediakan cara menyenggara tanaman menggunakan bahan organik. Penyediaan bahan Larutan stok
 • Memang sakit mata apabila melihat periuk yang kehitaman akibat hangus. Jangan cuba-cuba untuk menghilangkan kesan hitam itu menggunakan sudu mahupun garpu kelak ianya hanya akan mencacatkan lagi rupa kuali anda. Nah beberapa tip yang boleh dicuba;
 • 1. Karpet Twist Pile Dibuat daripada jalinan serat, empuk saat dipijak oleh kaki dan mampu untuk menyembunyikan bekas telapak kaki. Sesuai untuk diletakkan di bilik dengan kekerapan aktiviti yang tinggi seperti ruang bersama keluarga, bilik tidur dan juga pada tangga.
 • Kita selalu hairan kenapa rumah rakan dengan jumlah anak yang sama dengan kita nampak kemas dan bersih sedangkan kediaman kita pula hanya seketika dapat dilihat kekemasannya sebelum bersepah semula.
 • Mahukan gaya laman yang lebih menarik dan lain dari yang lain? Cuba lihat rekaan seni bina moden tropika ini.
 • Tiada tanah untuk membuat kolam yang besar? Buat yang mini sahaja. Jika anda risaukan keselamatan anak-anak, buat fountain sudah memadai.
 • Jika dapur anda terdapat ruang yang 'mati' atau kekok, apa kata jadikan ia tempat untuk membina built-in banquette untuk menambah ruang tempat duduk meja makan.
 • Mahu memiliki indoor plant tetapi tidak tahu pohon mana yang sesuai? Mari Impiana berikan 10 tumbuhan yang sempurna sebagai indoor plant.
 • Mahu mereka dapur anda? Ketahui beberapa tip do's ini.
 • Jika anda memiliki laman yang kecil, gunakan trik ringkas ini untuk membuatkan laman anda tampak lebih luas dan besar.
 • Kabinet dapur kayu biasanya berwarna coklat, coklat gelap atau putih. Apa kata cuba pula lima warna yang menarik ini.
 • Tanam sayur sendiri lebih menjimatkan dan selamat. Apa kata kita mulakan amalan ini dengan sayur yang mudah untuk tumbuh iaitu sayur bayam. Ia boleh ditanam dalam pasu dan di kawasan teduh. Sesuai juga untuk anda yang duduk di apartment atau kondo.
 • Apabila sebut dapur pasti ingat makanan. Tahukah anda bahan makanan seperti buahan sitrus adalah perfect untuk dijadikan hiasan dapur? Gabungkan ia dengan bunga segar dan voila! Hiasan dan wangian serta-merta.
 • Anak gadis sudah meningkat remaja dan anda mahu mengubah bilik tidur mereka? Mari lihat beberapa idea ini untuk disesuaikan dengan budget dan juga citarasa si anak gadis.
 • Apabila kita sibuk dan tidak mahu membuang masa, beberapa tip dapur ini akan membantu anda.
 • Jangan biarkan laman anda kosong tanpa hiasan. Naikkan seri laman anda dengan beberapa inspirasi projek DIY batu ini.
 • Cuka sememangnya terkenal dengan kegunaan versatilnya di dapur dan juga masakan. Tahukah anda ia juga efektif untuk digunakan dalam laman anda? Ketahui lapan kegunaan cuka yang menarik ini.
 • Bau-bauan yang kurang mengenakkan boleh mengganggu keseronokan dan kegembiraan tatkala memasak. Jangan jadikan ia penghalang untuk anda menikmati terapi memasak anda. Jadikan beberapa tip ini sebagai panduan untuk menghalang bau dari menguasai dapur anda.
 • Mahu haruman yang tahan lama dan natural dalam rumah? Jangan hanya bergantung kepada bauan yang artificial yang mana keselamatannya belum terjamin lagi. Tiga resepi ini bakal memberi anda penjimatan wang yang baik dan juga natural dan sihat.
 • Baja organik sememangnya lebih mahal berbanding baja biasa. Tetapi mengapa perlu berbelanja duit sekiranya anda boleh buat sendiri sahaja? Mari lihat tiga baja organik yang mudah ini.
 • Mahu cari idea DIY ringkas untuk dapur teratur? Mari lihat beberapa inspirasi ini.
 • Mahu pastikan rumah anda sentiasa bersih dan kemas? Ikuti jadual mudah ini.
 • Runsing apabila ruang sempit untuk meja makan? Ketahui tip memilih ini!
 • Mahu mula menanam pokok bunga ros? Ketahui panduan asas supaya tidak silap langkah.
 • Sebagai ruang peribadi pasangan suami isteri, seharusnya kamar tidur dihias rapi dan indah. Berikan juga suasana ketenangan kerana inilah tempat rehat selepas seharian penat bekerja.
 • Apabila daun pokok yang tampak sihat mula menjadi kuning, ia petanda pokok anda mengalami masalah.
 • Pening dengan lubang sinki yang kotor dan berbau? Cuba pembersih DIY ini.
 • Hilangkan bau dan kotoran lubang sinki dengan pembersih DIY ini.
 • Sedang berkira-kira untuk menjadikan kediaman anda kepada homestay? Lihat panduan mudah ini.
 • Menyusun atur pakaian dan barang peribadi di dalam almari kadangkala boleh menjadi tugas yang agak rumit juga. Tambahan lagi kalau anda mempunyai banyak koleksi pakaian, aksesori dan barang-barang yang sewaktu dengannya.
 • Dapur mudah diurus adalah idaman kita semua. Ketahui tip mudah uruskan dapur.
 • Jangan biarkan kesalahan kecil kita menjadikan laman semak. Ketahui apa kesalahannya dan cara membetulkan keadaan.
 • Biar betul? Itulah yang mungkin terpacul pada setiap bibir yang baca artikel ini.
 • Salah satu cara yang kita perlu lakukan untuk menghalang kemasukan lipas ke dalam rumah kita ialah dengan memastikan kediaman sentiasa bersih dari sampah sarap.
 • Salah satu langkah yang kita lakukan untuk menghalau cicak dari kediaman kita ialah dengan menggunakan siling kapur.
 • Sudah menjadi kemestian apabila tiba musim durian ramai yang berpusu-pusu menikmati raja buah ini kerana jatuh pada musimnya, harga pun jauh lebih murah dan boleh dimakan dengan banyak.
 • Bilik air merupakan ruang yang tidak kurang pentingnya. Jadi jangan sesekali abaikannya. Banyak cara yang boleh anda lakukan untuk mencantikkan ruang untuk membersihkan diri ini.
 • Konsep home office bukan lagi baharu dalam rekaan kediaman kini. Azura Othman antara yang merealisasikan konsep ini di kediaman bertingkat miliknya yang terletak di Ara Damansara.
 • “Eh macam mana nak bersihkan bekas pembuat roti bakar ea?” Soalan macam ni mesti selalu terlintas dalam fikiran kita kan
 • Menarik tentang bilik mandi yang dihias sempurna dalam konsep maskulin ia menimbulkan aura yang ternyata sangat mewah tetapi minimalis.
 • Hampir semua orang lebih selesa menggunakan papan pemotong yang berwarna putih tu kan?