PENGENDALI sementara Kedah, Mohd Nidzam Adzha Yusoff menyifatkan skuad Lang Merah kendaliannya tidak tertekan berdepan Pahang malam ini.

Menurutnya, kejayaan berada di pentas akhir  Piala  Malaysia dua tahun berturut-turut pada 2015 dan 2016 menjadi kelebihan kepada Lang Merah.

“Saya lihat pemain tidak terlalu tertekan apatah lagi ini final ketiga dalam tempoh tiga tahun. Pemain juga sudah sebati dengan suasana final.

“Mereka turut selesa bermain di Stadium Shah Alam selain  mentaliti  menganggap setiap perlawanan umpama final. Jadi, untuk perlawanan esok (malam ini), saya sifatkan mereka sudah biasa,” katanya.

Katanya lagi, beliau mengharapkan Hijau kuning dapat mendakap Piala FA tersebut sekali gus ia hadiah penuh bermakna buat dirinya selaku pengendali sementara pasukan.

“Kejayaan ke final ini sudah tentu  tidak  dijangka  dan saya cukup bangga dengan pencapaian pasukan ini. Alang-alang dah ke final ini sudah tentu saya mahu Kedah juara,” katanya.

Sementara itu, Kapten Kedah, Khairul  Helmi  Johari mempunyai misi penting menjuarai Piala FA tahun ini selepas hanya berada di bangku simpanan pada perlawanan akhir kejohanan itu pada 2008.

“Pada saingan  edisi  2008 saya tidak bermain dan pada 2010 kami tewas kepada Negeri Sembilan menerusi penentuan penalti.

“Jadi, saya ada misi untuk memenangi Piala FA bukan sahaja untuk mencapai apa yang saya inginkan tetapi juga untuk pasukan,” katanya.

Namun, beliau melihat peluang kedua-dua seimbang dan pasukan yang menampilkan persembahan terbaik akan menjadi juara.