Masthead
Mobile  | 
“INGIN MEMBERIKAN IDEA ATAU KOMEN? KONGSIKAN BERSAMA KAMI”

KK <jarak> MAS <jarak> A <pendapat, nama penuh anda & asal> dan hantar ke 33333
 • Lelaki yang mandi seminit dua sebenarnya praktikal dan boleh diharap kerana mereka menganggap sesi ini sebagai keperluan asas yang perlu diselesaikan terus bila bangun pagi. Lelaki sebegini sangat bertanggungjawab, jenis yang sentiasa berada di sisimu, malah bila kamu perlukan urutan kaki selepas hari yang memenatkan. Tapi ada satu perkara kamu kamu kena tahu: Dia tak pandai buat rancangan. Ideanya untuk janji temu yang hebat adalah sekadar makan malam dan menonton wayang. Jadi, jika kamu teringinkan adventure dalam perhubungan, kamulah yang kena mainkan peranan lebih.
 • Dalam komunikasi lisan, lelaki lebih banyak menggunakan otak kiri; wanita pula menggunakan otak kanan dan kiri. Ini menunjukkan bahawa kaum wanita mempunyai lebih kapasiti dan kompleksiti dalam penggunaan bahasa.
 • Seorang lelaki berumur 61 tahun mendapati terdapat bengkak pada bahagian payudara kiri beliau sejak 3 tahun yang lalu. Namun, beliau tidak pernah pergi berjumpa doktor untuk mendapatkan nasihat. Sejak enam bulan kebelakangan ini, beliau telah mengalami batuk yang kronik dan hasil daripada ujian x-ray dada beliau, terdapat tanda ketumbuhan yang telah merebak.
 • Setiap kali jejaka melangkau usia, pasti ada sesuatu bermain di benak mindanya. Entah apa yang difikirkan, terselit nakal yang sukar diramalkan.
 • Buat pengantin baru khususnya, pengetahuan tentang apakah yang suami mahukan ketika di ranjang adalah penting, agar saat melayari asmara akan menjadi lebih berharga. Ini juga bertujuan agar hubungan anda dan pasangan menjadi lebih mesra dan berpeluang memuaskan antara satu sama lain mengikut kehendak masing-masing.
 • Anda memiliki pasangan yang degil atau anda sendiri degil? Ketahui beberapa trik untuk menurunkan ego anda atau pasangan anda.
 • Anda pening dengan perangai kekasih hati yang kadang kala ok, kadang kala tidak? Mari Maskulin beri beberapa pointer untuk anda.
 • Apabila sudah lama menjalinkan hubungan, kadang kala kita tidak sedar bahawa tingkah laku kita mengundang keretakan dan perpecahan. Ada pasangan yang kekal bersama walaupun sudah tidak ada perasaan cinta kerana tidak sedar mereka sudah lama memasuki fasa keretakan dalam hubungan. Jika kamu ada melakukan perkara-perkara berikut, mungkin kamu perlu fikirkan kembali sama ada cinta antara kamu dan pasangan masih ada dan mampu bertahan.
 • Kebiasaannya seseorang lelaki tidak akan terfikir sekiranya perhubungan yang dijalinkan bakal dilanda masalah. Tidak kira sama ada dalam hubungan cinta atau pun perkahwinan, golongan lelaki jarang mengambil langkah dan inisiatif untuk menyelamatkan sesebuah perhubungan. Bukan kerana tak sayang, tapi kerap kali ego menjadi dalang.
 • Sindrom merajuk lebih banyak dikaitkan dengan golongan wanita, tetapi sebenarnya lelaki juga tidak kurang hebatnya dalam bab merajuk ini. Masing-masing mempertahankan ego tanpa berbuat sesuatu untuk menjernihkan keadaan. Dan merajuk dengan pasangan itu lumrah biasa di dalam rumah tangga.
 • Dalam hubungan kita sering meletak setinggi harapan agar pasangan menjadi seperti mana yang kita ingini. Hakikatnya tidak sebagaimana yang anda inginkan. Lalu wanita beranggapan, lelaki terlalu sukar untuk difahami. Sejauh mana kebenarannya? Mungkin fakta berikut boleh membantu anda untuk lebih memahami pasangan.
 • Curious sama ada anda dianggap menarik oleh golongan wanita? Jika anda punya rupa paras kacak atau kedudukan sosial yang bagus, beruntunglah. Tetapi, banyak lagi faktor yang boleh menambah attractiveness factor anda di mata perempuan. Jom tengok jika anda ada X factors tersebut:
 • Dari dahulu sehingga sekarang, lelaki yang mempunyai perwatakan ceria dan lucu mudah mendapat perhatian kaum wanita. Kenapa?
 • Sering kali kita dengar si suami akan meluahkan perasaannya tentang pasangan masing-masing. Biarpun wanita itu sering dipujanya, lelaki tetap tidak akan berkompromi jika perkara remeh temeh turut dibebel pasangan.
 • Anda rasa anda teman lelaki atau suami yang setia kepada pasangan? Jangan terlalu yakin, mungkin anda sedang 'curang dalam diam'!
 • Benarkah lelaki lebih diam berbanding wanita? Ataupun mereka hanya akan mendiamkan diri apabila ada perkara mengganggu fikiran atau hatinya? Tiada kajian atau fakta boleh menunjukkan lelaki lebih pendiam berbanding wanita. Ini kerana, becok atau pendiam bergantung kepada perilaku seseorang manusia.
 • Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga, tentunya mendambakan kebahagiaan yang dibina bersama dengan pasangan. Pernikahan ialah satu perjalanan yang panjang, yang mana setelah menikah anda akan menghabiskan sisa waktu dalam hidup anda hanya bersama dengan pasangan. Untuk itu, persiapkan segala sesuatunya dengan baik dan dibekali dengan pengetahuan bagaimana menjaga hubungan cinta bersama dengan pasangan.
 • Bagi wanita memilih untuk berada di samping lelaki yang lebih dewasa, tua dan berpengalaman merupakan momen yang menyenangkan. Kajian mendapati lelaki berusia merupakan lelaki yang sempurna dan memiliki banyak keistimewaan. Faktor berikut menjadi sebab mengapa lelaki berusia merupakan sahabat juga pasangan terbaik buat wanita.