Menyambut orang baru iaitu bayi dalam keluarga tentunya menyeronokkan. Seolah-olah berakhirnya satu penantian setelah 40 minggu dalam kandungan dan boleh menatap wajah si kecil yang selama ini dikandung. Jom kita lihat siapa lima selebriti yang baru sahaja menerima kelahiran bayi.

 

DATUK JOVIAN MANDAGIE

Pereka fesyen terkenal, Datuk Jovian Mandagie dan isteri Datin Nina Ismail Sabri telah menyambut cahaya mata pertamanya pada 1 November 2017. Bayi perempuan seberat 3.37kg itu dilahirkan sihat di Gleneagles Kuala Lumpur. Istimewanya si anak sudah pun memiliki akaun Instagram, @mandagie_jr. Tahniah Pa&Ma ucapkan kepada anda berdua!

 

SHARIFAH ALEYA

Pelakon dan DJ Sharifah Aleya juga selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada 30 Oktober 2017. Aleya menulis dalam instagram nya tentang kelahiran anak keempatnya itu yang overdue selama dua hari dan terpaksa dilahirkan secara induksi.

Assalamualaikum. Post ni agak lambat memandangkan our “planned” schedule went a bit huru-hara. Sesungguhnya kita hanya mampu merancang. So anywhoooooooo...

On Monday the 30th of October (councidentally a very special date for me) 2017, @mikoabdullah #azaameena #ashaameena #princealiabdullah and I welcomed the newest member of our family biithnillah. He was 2days late and labour had to be induced. Started process at 8am and sebaik berkumandang Azan Asar, the final push was made and his little voice filled the delivery room, Allahuakbar.

We thank you all for the duas, prayers and heartfelt wishes. Alhamdulillah we’re both home, baby is well and Mommy is healing. InshaAllah, will share the name we have chosen for little “Atek” soon. In the meantime, Mommy is soaking up the yummy smells, the funny masyam expressions and the fact that i am OFFICIALLY a mother of FOUR!!!

FYNN JAMAL

Penyanyi dan instafamous Fynn Jamal juga tidak terkecuali sedang bergembira apabila beliau mengambil anak angkat kedua yang dinamakan sebagai Sakti Kencana Fitri pada 1 November 2017. Menariknya, Fynn telah berjaya menyusukan Sakti. Syabas kepada Fynn kerana memberikan susu ibu kepada anak! Sebelum ini, Fynn telah memiliki seorang anak angkat lelaki bernama Arjuna.

DATO' FAZLEY YAAKOB

Penyanyi dan Masterchef Selebriti 2012, Dato' Fazley Yaakob baru menimang cahaya mata keempatnya pada 5 Oktober 2017. Ia merupakan kelahiran yang dinanti-nantikan oleh beliau dan isteri, Datin Azrene Soraya Ahmad setelah memiliki tiga anak lelaki. Bayi perempuan ini diberi nama Alayna Selma atau panggilan mesranya ialah Ellie. Dato' Fazley juga banyak berkongsi video rutin hariannya menguruskan Ellie seperti memandikan, memberikan susu dan sebagainya.

AMYRA ROSLI & AMAR BAHARIN

Pasangan pelakon, Amyra Rosli dan Amar Baharin baru-baru ini. Amyra yang selamat melahirkan bayi sulung lelaki pada 15 Oktober. Bayi lelaki sulung ini sudah pun memiliki akaun Instagram @amyramarjr. Paling manis apabila Amar menghadiahkan Amyra sebuah kereta selepas Amyra bersalin. So sweet!

Kepada ibu bapa yang baru menyambut kelahiran cahayata mata ini, tahniah Pa&Ma ucapkan kepada anda semua!

Sumber: Instagram Datuk Jovian Mandagie, Sharifah Aleya, Fynn Jamal, Dato' Fazley & Amyra Rosli